logo e licitatie
zeolit : bentonita : vidanjare : panouri sandwich : distributie teava : feronerie : organe asamblare
home
romana engleza
 
Despre noi Foraje Vidanjare Lucrari Produse Parteneri Contact
 
Zeolit decontaminare ; tratarea ; epurare ape
  Este produsul perfect pentru imbunatatirea calitatii apelor potabile!

O solutie demonstrata a fi eficienta si ieftina pentru epurarea si tratarea apelor, zeolitul a devenit tot mai utilizat pentru a asigura o apa potabila cat mai buna comunitatilor sau pentru a impiedica devarsarile de substante poluante in panza freatica. Studiile efectuate indica o capacitate foarte buna de absorbtie a substantelor poluante.

Mod de livrare
Este preambalat in saci de 25 kg sau big-bags de aprox. 1000 Kg

Depozitare
Produsul necesita conditii de depozitare fara umiditate si fara expunere la soare. Sacii de ambalare impiedica absorbtia de vapori de apa dintr-un mediu cu o umiditate normala, insa nu sunt impermeabili.


Utilizari ale produsului pentru tratarea si epurarea apei
Imbunatatirea calitatii apelor potabile prin:
 • reducerea concentratiei de fier, mangan sau ioni de amoniu;
 • reducerea incarcarilor organice din apa si in special a compusilor organici clorurati, cu pana la 73%;
 • dedurizarea apei potabile ;
 • indepartarea fosfatilor cu pana la 70% .
 • Fie ca apa a fost contaminata temporar sau traverseaza roci incarcate cu astfel de substante, calitatea apei potabile poate fi radical imbunatatita si adusa in parametrii optimi pentru a asigura sanatatea populatiei cu ajutorul sistemelor de filtrare pe baza de zeoliti. Epurarea apelor reziduale inainte de devarsarea in panza freatica Eliminarea substantelor contaminate din apa utilizata in diverse procese tehnologice este, in general, o problema ce necesita investitii semnificative. Una din solutiile adoptate in ultimul deceniu de fabrici din intreaga lume este utilizarea zeolitilor ca agent de decontaminare. De ce?
  Costurile de implementare si costurile implicate de achizitionarea agentului activ, zeolitul, sunt mult mai mici decat in cazul altor solutii:

 • Prin eficienta de absorbtie si de schimb ionic, este necesara o cantitate mult mai mica de zeolit decat in cazul altor substante active precum cuartul
 • Datorita unei durate mai mari de utilizare decat in cazul altor substante active
 • Eficienta tratarii apei este foarte mare, pentru un spectru larg de agenti poluanti mentionand aici: Cationi de plumb, Cupru, cadmiu, zinc, mangan, fier, Fosfati, Hidrocarburi, Compusi organici clorurati toxici, Compusi clorurati nepolari precum benzenul, toluenul, xilenul Oxanioni, Metale grele, Amoniacul toxic si hidrogenul sulfurat.

  Decontaminarea apelor radioactive
  Este de notorietate, deja, utilizarea zeolitilor in decontaminarea apelor din zona centralei nucleare Fukusima, iar acesta este doar un exemplu din numeroasele situatii in care acest minereu a fost folosit cu succes in decontaminarea apelor radioactive. Zeolitul este eficient in absorbtia, din apa, a izotopilor radioactivi de tipul 134Cs+, 137Cs+, 90Sr2+, Th4+, U6+ In cazul Cesiului, Zeolitul saturat poate fi depozitat in conditii de siguranta si, eventual, utilizat pentru recuperarea chimica a acestuia. Cercetarile au indicat o capacitatea buna de absorbtie a radionuclizilor si de schimb ionic selectiv in cazul tuful vulcanic zeolitic precum si o rezistenta a acestuia la iradiere.

  Alte utilizari eficiente ale produsului pentru tratarea apelor:

 • In cazul fermelor, apa folosita pentru indepartarea dejectiilor animale poate fi decontaminata prin trecerea printr-o zona de filtrare cu zeolit;
 • In cazul helesteelor sau a fermelor piscicole, calitatea apei este net imbunatatita prin folosirea straturilor de zeolit;
 • In filtrele casnice de apa, zeolitul poate asigura o calitate mai buna a apei de la robinet.
 • Partenerii nostri
  Unul dintre cei mai importanti parteneri ai nostri din domeniu.
  Unul dintre cei mai importanti parteneri ai nostri din domeniu.
  Unul dintre cei mai importanti parteneri ai nostri din domeniu.
  Unul dintre cei mai importanti parteneri ai nostri din domeniu.
   
  Contacteaza-ne
  Sediul Social:
  Slatina, Judetul Olt
  Strada Primaverii, Nr. 16, Bl. FA11, Sc. 7, Ap. 3

  Adresa de corespondenta:
  Slatina, Judetul Olt
  Strada Pitesti, Nr. 110-112, Cod postal: 230104

  Tel/Fax:
  0349/88 39 19
  0749/83 49 46
  0744/53 95 70

  office@ctn-speed.ro
   
  Toate drepturile rezervate @ www.ctn-speed.ro